Mobilitat Berguedà

General

L’Obert d’Escacs de la Pobla de Lillet arrenca amb una elevada participació

El 19è Obert Internacional d’Escacs de la Pobla de Lillet va començar ahir, amb una jornada tranquil·la i sense sorpreses. Els favorits van guanyar sense dificultats inesperades les seves partides i van passar la primera ronda del torneig, que enguany ha aconseguit reunir una vuitantena de jugadors, dels quals el 80% són catalans. És, segons ha dit el director del torneig, Joan Barnola, “una bona xifra”.
En total, fins al proper dilluns, 10 d’agost, a la Pobla es faran més de 800 partides d’escacs. Algunes seran d’allò més atractives per als afeccionats als escacs, ja que quan arribin la quarta i la cinquena ronda, dimecres i dijous, ja es començaran a veure enfrontaments d’alt nivell amb els jugadors de més renom que participen al certamen. I és que aquest any tampoc no han fallat grans mestres com Karen Movsziszian, d’Armènia i Azer Mirzoev, d’Azerbaidjan. Aquests són dos dels favorits per guanyar, però Barnola no aposta per cap nom en concret. El guanyador s’emportarà 1.200 euros de premi, però també n’hi haurà per altres dels millors classificats.
L’Obert d’Escacs de la Pobla s’ha convertit en un referent esportiu, però també en un important atractiu turístic del municipi. Dins el torneig, s’inclou un dels actes més clàssics i que millor acceptació té a la Pobla: la partida vivent d’escacs. És l’única que es fa a Catalunya. Es mobilitza una cinquantena de voluntaris per representar-la i l’any passat va aplegar un miler de persones a la plaça de l’Ajuntament. Enguany, a més s’estrenarà el tauler de marbre que s’ha fet a la remodelada plaça.
La partida vivent d’escacs tindrà lloc aquest diumenge, 9 d’agost, a la nit. Com cada any es representarà un partida històrica. Barnola ha avançat que la partida acabarà amb taules, però amb un final “espectacular”.

Estic amb tu

Comentaris