General

El nombre de turistes al Berguedà baixa lleugerament durant el mes de juliol

El mes de juliol es va tancar amb un lleuger descens del nombre de turistes que van passar pel Berguedà. La tendència és que el nombre de visitants baixi, però no dràsticament, de manera que la comarca es manté ferma davant l’amenaça de l’afectació de la crisi econòmica. Segons la gerent del Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà, Rosa Colomer, el descens del nombre de visitants és, a falta de dades oficials, d’un 5%. En aquesta reducció hi ha intervingut la crisi, però també el temps, ja que juliol i agost són dos mesos en que la climatologia intervé directament en la decisió dels turistes de venir a la comarca.
Pel que fa a les visites a l’Oficina Comarcal de Turisme, les xifres encara es ressenten de les obres a l’eix del Llobregat que van aïllar l’oficina durant mesos. Un cop la carretera ja està desdoblada i l’oficina té un bon accés, el nombre de visites es va recuperant, però encara no s’ha assolit el nivell que hi havia abans de les obres.
A part de la reducció del nombre de visitants durant el juliol, el perfil del turista que ve al Berguedà és manté inalterable: públic familiar que sobretot busca natura. Un dels principals atractius és el parc natural del Cadí-Moixeró, amb el Pedraforca com a reclam més important. Aquests mesos d’estiu, els turistes també s’interessen per les activitats relacionades amb l’aigua que es poden fer a la riera de Merlès o al pantà de la Baells. Això sí, la majoria dels visitants arriben a la comarca sense una idea prèvia del que poden anar a visitar.
La previsió per a aquest mes d’agost és que el nombre de turistes es mantingui. Això sí, el mes estarà molt marcat per les reserves d’última hora, la principal novetat d’aquestes vacances, i la meteorologia, ja que si fa sol la gent prefereix marxar a la platja enlloc de fer turisme a les comarques d’interior.

Estic amb tu

Comentaris