Mobilitat Berguedà

General

Òmnium Cultural del Berguedà premiarà els nouvinguts que parlen català

Òmnium Cultural al Berguedà vol reconèixer els mèrits dels nouvinguts que, amb pocs anys vivint a la nostra comarca, s’han integrat fàcilment, aprenent el català i fent-lo servir en els diferents àmbits de la seva vida. Aquest reconeixement es farà a través dels “Premis Climent Forner. El català, llengua d’acollida”, que per primera vegada organitza l’entitat i que porten el nom del poeta i rector de Viver i Serrateix i medalla d’or de la ciutat de Berga.
Les entitats de la comarca, sigui quina sigui la seva finalitat, que treballin per la promoció, difusió i defensa de la llengua també poden optar a un dels guardons. Pel que fa a les persones individuals, Jaume Farguell, president de la delegació local d’Òmnium Cultural a Berga, ha explicat que han de ser majors d’edat i demostrar la utilització que fan del català.
El jurat estarà format per representants d’Òmnium, però també d’altres entitats sensibilitzades amb la promoció del català com Càritas, a més del Servei Local de Català de Berga i el Consorci per a la Normalització Lingüística.
Qualsevol persona o entitat pot presentar candidatures, enviant una carta a Òmnium Cultural proposant la persona o entitat i adjuntant les dades de contacte i un breu currículum.
La data límit per enviar les candidatures és el proper 20 d’agost. El lliurament dels premis tindrà lloc en la vetllada cultural que Òmnium organitza cada 11 de setembre, a la sala d’actes del pavelló de Suècia.

Estic amb tu

Comentaris