Mobilitat Berguedà

General

“Si ho fas per Festa Major, utilitza aquest condó!”

Gironella repartirà durant els propers tres dies 1.700 preservatius entre la gent jove de la vila. La campanya, que té com a lema “Si ho fas per Festa Major, utilitza aquest condó!”, és una iniciativa de la regidoria de Joventut, que vol promoure entre els joves el sexe segur. Per això, ha posat en marxa aquesta campanya que fa servir un estil directe i desenfadat, amb la intenció d’arribar més fàcilment als joves. La iniciativa conclou una acció més àmplia de la regidoria, que també ha portat a Gironella exposicions adreçades al públic jove que tracten temes de sexualitat i que des de principis d’agost es van instal·lar a la piscina municipal.
Per repartir els 1.700 condons, l’Ajuntament instal·larà una carpa a la Font del Balç, que és l’espai on es desenvolupen els concerts de la Festa Major Jove. Allà es repartiran els condons, però també es disposarà de preservatius femenins i lubricants. Per la zona dels concerts, també hi haurà uns voluntaris, tots gent jove, identificats amb una samarreta pròpia de la campanya que repartiran el preservatius, que han estat cedits per la Generalitat.
El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Gironella, David Font, ha explicat a Ràdio Berga, que és una iniciativa “que calia fer”, ja que les estadístiques indiquen que els joves cada vegada practiquen sexe més aviat i, en molts casos, sense tota la informació necessària. Font comenta que la iniciativa pot ser “atrevida i que segurament hi haurà gent que no l’entendrà”, però s’ha mostrat convençut que serà més efectiva que altres maneres d’explicar als joves com practicar sexe sense riscos.

Estic amb tu

Comentaris