Mobilitat Berguedà

General

Gendrau: “Hem tingut sort que de moment no s’ha entrat en cap casa fantasma”

L’Ajuntament de Berga està mobilitzat, conjuntament amb les forces de seguretat, per evitar que grups de joves o famílies entrin als pisos buits del barri vell. Ho ha dit l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, en una entrevista aquest migdia a COMRàdio. Segons Gendrau, ell mateix i el regidor de Governació han mantingut diverses reunions amb els Mossos d’Esquadra i amb la Policia Local “per coordinar els esforços i estar a l’aguait, i també ha destacat la implicació de l’associació de veïns del Capdamunt de la Vila”. Segons Gendrau, el problema es podria agreujar si els grups de joves que s’han instal·lat en alguns pisos buits entressin en les anomenades cases fantasma. Són immobles implicats en una estafa immobiliària, que no tenen propietari conegut i, en aquest cas, per actuar-hi, faria falta una autorització judicial. “De moment, hem tingut la sort que tots els pisos en què ha entrat gent tenien un propietari conegut, però això no vol dir que pugui passar que s’entri en una casa fantasma, i llavors potser sí que podríem tenir alguna incidència més”, ha admès.
El principal problema, segons Gendrau, és d’insalubritat. Les persones que han entrat als pisos buits del barri vell són en la majoria de casos “grups de joves que hi passen estones i que no respecten gaire el lloc”.
Els veïns, amb el vistiplau dels propietaris, i alguns amos han netejat pisos buits en què han entrat grups de joves, i han assegurat portes i finestres d’alguns immobles per evitar que la situació de les últimes setmanes es repeteixi.

Estic amb tu

Comentaris