General

Boletaires del Berguedà temen que la crisi els afecti, quan els bolets treguin el cap

La crisi pot passar factura, també, als boletaires. Així ho preveuen boletaires i paradistes del Berguedà, que cada temporada venen quilos i quilos de bolets, a particulars i a restauradors. El bon bolet és un producte preuat, és car, i per això els que en busquen i en venen temen que els compradors s’estrenyin el cinturó. Ja ho han començat a notar en les comades que els fan els restaurants: la demanda de bolets ha baixat perquè les taules dels restaurants no s’omplen i a les cuines no es necessita tan producte. Glòria Garcia, boletaire, pensa que aquest any notaran la crisi.
Aquest any però, si les demandes dels restaurants fossin gaire grans, els boletaires berguedans, de moment, no les podrien servir. Els bolets no acaben de sortir, i de rovellons –el rei dels bolets– se’n fan molt pocs. D’altres espècies, com ara ceps, és més fàcil que se’n trobin.
Glòria Garcia sol ser cada any la primera a fer parada al costat de la carretera C-16. Fa un any, a aquesta època –a finals d’agost– ja l’havia muntat i ja podíem trobar els primers rovellons a peu de l’eix del Llobregat. Aquest any però, encara no li val la pena fer parada, els bolets es fan esperar. De moment, hi ha sequera, ha de ploure més. Els experts diuen que serà la temporada boletaire més tardana dels últims anys, però això no vol dir que hagi de ser una temporada dolenta. Confien que el setembre arribin les pluges i amb les pluges els bolets. Encara que no se n’hagin pogut omplir les primeres cistelles no vol dir que no pugui ser una bona temporada, ha remarcat Garcia.
Amb més o menys bolets, el Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà ja obrirà portes el cap de setmana que ve, el primer de setembre, i les expectatives de l’organització són bones, confien com a mínim, amb les quatre o cinc parades de cada any.

Estic amb tu

Comentaris