General

La TDT cobreix entre el 80 i el 85% del Berguedà i s’espera que a final d’any es pugui arribar al 95%

La TDT (la Televisió Digital Terrestre) cobreix entre el 80 i el 85% del Berguedà i s’espera que a finals d’aquest any es pugui arribar al 95%. La major part de repetidors que hi ha planificats al Berguedà ja estan en marxa, concretament sis, i hi ha dos reemissors més que han d’entrar en servei en els propers mesos: un a Gósol i l’altre a la Nou de Berguedà. D’aquesta manera, la cobertura de TDT al Berguedà serà gairebé total. Ho ha explicat en una entrevista al programa Berguedà Matí, de Ràdio Berga, Xavier Safont, de l’empresa Audiovisuals Safont i Montraveta, de Berga.
Amb l’apagada analògica, prevista entre el desembre d’aquest any i l’abril de l’any que ve, quedarà alguna zona d’ombra al Berguedà, algun punt conflictiu que s’haurà de resoldre ja sigui amb la instal·lació d’algun nou reemissor o bé a través d’aparells per fer l’enllaç via satèl·lit.
En aquests moments són moltes les llars de la comarca que ja han optat per mirar la televisió amb TDT, un sistema que permet una millor qualitat d’imatge i so i una oferta més àmplia de canals. Entre el 65% i el 80% de les famílies berguedanes ja han passat de l’analògic al digital.
El primer canal de televisió de pagament per TDT, Gol TV, emet ara en obert però a partir del setembre per veure’l faran falta uns descodificadors especials, preparats pels canals de pagament. La novetat ha generat consultes i dubtes a les botigues especialitzades, com ara a Safont i Montraveta, on de moment els proveïdors encara no els han servit els descodificadors per la televisió de pagament. No en venen perquè encara no els tenen, però ben aviat els podran oferir als clients, serà d’aquí a deu o quinze dies. Aquests nous descodificadors fan falta per veure els canals de pagament, però la resta de canals de TDT, els que emeten en obert, ja estan en funcionament.

Estic amb tu

Comentaris