General

Més d’una vintena d’empreses participaran aquest cap de setmana a la Mostra de Formatges, a Borredà

Més d’una vintena d’empreses formatgeres de tot Catalunya participaran aquest cap de setmana a la primera Mostra de Formatges, que es farà a Borredà. L’objectiu és donar a conèixer la qualitat dels formatges catalans, i per això a la fira n’hi haurà una gran varietat. Formatges de tot tipus: de cabra, d’ovella, secs, curats…
La mostra forma part de la campanya “Posa el Berguedà al teu plat”, del Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà, que pretén posar en valor els productes agroalimentaris, en aquest cas de la comarca.
La firà s’encetarà aquest dissabte a les 10 del matí, hora en què es presentarà l’audiovisual “El formatge artesà català”. A les 11, s’obrirà la mostra de formatges, amb parades diverses perquè tothom qui ho vulgui en pugui comprar durant tot el dia. Formatges que també es podran degustar, tenint tiquet de degustació.
A les 12 del migdia es farà un taller de formatgeria per a nens i nenes. I al vespre, un cop ja tancat el recinte firal (a les 8 de la tarda), es farà un sopar gastronòmic amb formatges artesans a Campalans, elaborat pel cuiner Miquel Márquez, del restaurant Sala de Berga. El sopar serà a 2/4 de 10.
I diumenge, dia 13, a les 10 del matí hi haurà una trobada intersectorial del formatge artesà. A 2/4 d’11 s’obrirà de nou la mostra de formatges. A les 12 es repetirà el taller de formatgeria per als més menuts. I a les 6 de la tarda, es tancarà la mostra. Val a dir que diumenge al matí visitarà la primera Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, a Borredà, el conseller d’Agricultura de la Generalitat, Joaquim Llena.
La Fira de Formatges l’organitza la formatgeria artesanal La Bauma, de Borredà, i l’associació Acrefa, amb el suport de l’Ajuntament de Borredà, el Consell Comarcal del Berguedà i el CFI, així com també compta amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació.

Estic amb tu

Comentaris