General

Embotits Obradors rep el reconeixement de la Cambra per la seva trajectòria

L’empresa Embotits Obradors, de Puig-reig, ha estat premiada per la Cambra de Comerç del Berguedà en reconeixement a la seva tasca. Embotits Obradors porta 80 anys de treball i s’ha considerat que la seva trajectòria és mereixedora de l’homenatge com a model d’empresa familiar que ha sabut “mantenir, modernitzar i fer progressar una activitat tradicional del territori”. L’empresa va néixer el 1927 de la mà de Josep Obradors, viatjant i conegut per la seva vinculació a la distribució del carbó que s’extreia del Berguedà. Junt amb la seva dona, Concepció Carreras, va obrir a Puig-reig un establiment dedicat a la matança del porc, a l’elaboració de productes i a la venda. L’any 1952, es va incorporar al negoci Joan Canudas, el gendre de Josep Obradors, casat amb la seva filla Maria Obradors. Amb la seva visió empresarial Canudas va orientar l’activitat cap a la fabricació industrial d’embotits secs, cuits i curats i va abandonar la venda al detall. El nou obrador es va instal·lar a la plaça Sant Martí, a la planta baixa d’on actualment hi ha la fàbrica. Amb l’impuls de la segona generació l’activitat va créixer de forma ràpida passant de cinc treballadors fins a un equip d’una trentena de persones l’any 1960.
Quan van néixer els escorxadors, l’any 1970, Embotits Obradors va decidir deixar la matança per a aquestes indústries especialitzades i centrar l’activitat en l’elaboració, pròpiament dita, de l’embotit. Des d’aleshores l’empresa ha sabut créixer mantenint una dimensió equilibrada amb un caràcter marcadament familiar. Més producció i més qualitat amb un equip, en aquests moments, d’uns vint treballadors. Ara, al capdavant del negoci hi ha Domènec Margó i Joan Margó, la tercera i la quarta generació. Per tant, un model d’empresa que és un bon exemple del relleu generacional. Segons ha explicat Joan Canudas a Ràdio Berga, aquest relleu pot semblar complicat però si s’hi posen ganes i hi ha compromís funciona.
Avui dia Embotits Obradors se centra en la fabricació d’embotits que distribueixen a xarcuteries, mercats i establiments de tot Catalunya, i fins i tot més enllà, com ara Madrid. Una empresa familiar amb 80 anys d’història que han anat evolucionant i superant els entrebancs que s’ha trobat. La crisi actual, poc o molt, també l’han notat, ha dit Canudas, però tiren endavant. Pel seu esperit de lluita, la seva trajectòria i també per l’arrelament a la comarca, la Cambra de Comerç ha premiat a Embotits Obradors.

Estic amb tu

Comentaris