General

Berga estudia instal·lar una càmera de vigilància a la plaça Sant Joan

L’Ajuntament de Berga es planteja ampliar la seguretat a la zona comercial de Berga amb una nova càmera de vigilància. Actualment al carrer Major ja n’hi ha dues i se’n podria instal·lar una altra a la plaça Sant Joan. Aquesta és la idea, tenint en compte que últimament en aquesta zona hi ha aldarulls les nits dels caps de setmana, segons s’han queixat els veïns. Tal com ha explicat la portaveu de les associacions de veïns a la Junta Local de Seguretat, Dolors Corts, s’ha demanat als Mossos i a la Policia Local que controlin la plaça Sant Joan les nits dels divendres i els dissabtes fent respectar l’horari de tancament dels bars i impedint que els joves facin l’anomenat “botellón” i facin soroll a la plaça a altes hores de la nit. Els veïns volen que s’hi posi mà, i la resposta dels agents és que prendran les mesures oportunes.
Altres punts conflictius pel que fa el soroll nocturn dels caps de setmana a Berga són la Rasa del Canyet, que segons Dolors Corts ha millorat molt respecte mesos enrere gràcies al control policial. I també hi ha queixes puntuals al barri de Santa Eulàlia, on els Mossos han d’actuar en diverses ocasions advertint als joves que respectin el descans dels veïns.
Una altra de les queixes que les associacions de veïns de Berga han posat de manifest a la Junta Local de Seguretat és que en alguns sectors de la ciutat hi ha tràfic de droga, i per això demanen als Mossos que hi incideixen per evitar-ho: “que es controlin els carrers Pinsania, Pietat i el capdamunt del Castell, perquè hi ha consum i venda de drogues, tant de nit com de dia”.
Aquests són els punts febles que troben en aquests moments els veïns de Berga, segons han manifestat. També valoren però, el fet que la Policia Local hagi augmentat en els últims mesos els controls de velocitat a la ciutat, els d’alcoholèmia, i entre d’altres, els controls als ciclomotors perquè no sobrepassin el soroll permès. En definitiva, aplaudeixen les mesures que s’han pres a nivell de seguretat i en general, en fan una bona valoració.

Estic amb tu

Comentaris