General

CiU demana més eficacia en l’aplicació de la Llei de la Dependència

CiU demana més celeritat a l’hora d’aplicar la Llei de la Dependència. La diputada berguedana Montserrat Ribera ha demanat a la consellera d’Acció Social de la Generalitat, Carme Capdevila, que no s’endarrereixin tant les valoracions i con en el Pla Individual d’Atenció (PIA), que són els tràmits previs bàsics per poder rebre una de les ajudes previstes a la Llei. La diputada ha recordat que, al juliol, la meitat de les valoracions al Berguedà estaven pendents de resposta, una xifra que, segons la consellera, s’ha millorat i està ara en el 75%.
El Berguedà és la comarca més envellida de la província de Barcelona i una de les cinc amb més població gran de Catalunya. Per això, remarca Ribera, a la comarca la Llei de la Dependència té més incidència i és més necessària una aplicació eficaç.
Per llei, s’hauria de contestar en un termini màxim de tres mesos a les peticions de valoració de dependència i d’elaboració de PIA, un termini que no s’està complint. En aquest sentit, Montserrat Ribera hi ha afegit que “ja sabem que Madrid paga poc i malament”, però, diu aquest retard no l’haurien de pagar les persones. Ribera ha remarcat també que el govern de l’estat, que ha de pagar el 50% dels ajuts, no té en compte la diferència del cost de la vida entre les diferents regions, la qual cosa “perjudica Catalunya”.

Estic amb tu

Comentaris