General

La Festa de l’Esport del Berguedà es va celebrar dissabte amb èxit

L’esport berguedà ha recuperat ja la seva festa. Unes 250 persones del món de l’esport de la comarca van omplir dissabte el pavelló de Suècia de Berga en la primera edició de la Festa de l’Esport Berguedà, que recupera l’esperit de l’antiga Nit de l’Esportista i que organitza el Consell Esportiu. Es va reconèixer la tasca, implicació i esforç de dinou persones, clubs i entitats que van recollir els respectius guardons. El premi al millor esportista va ser per al pilot d’Avià, Marc Coma, que es troba competint fora del país, i per això, no va poder assistir. La seva companya, Queralt Morell, va recollir el guardó.
També van ser reconeguts com a veterans, Maria Roser Real i Manel Costa, tots dos del Club Esquí Berguedà. Com a esportistes més destacats del Berguedà en la categoria sènior, es va premiar Josep Piedra, de Moto Club Baix Berguedà, i Meritxell Fernández, de l’Associació Esportiva de Turisme Eqüestre. També es va reconèixer Maria Xandri (Futbol Sala Gironella), Àlex Hernández (Club Esquí Berguedà), el ciclista Jordi Junyent i Carme Elías (IES Alt Berguedà), Núria Elías (IES Alt Berguedà), i Ibai Campas (Berga Resort). Un dels clubs reconeguts va ser el Futbol Sala Gironella. El seu president, Martí Font, comenta les dificultats del club per sobreviure en una competició d’elit.
També va ser reconegut el Club Atlètic Berga. El seu president, Júlio Dacosta explica que aquest reconeixement dóna ànims als esportistes i als clubs que darrerament, diu, se sentien oblidats.
Un dels reconeixements va ser pel cap d’esports de Ràdio Berga, Josep Graus, pel seu suport al món de l’esport durant dècades.
També van ser reconeguts per la seva feina desinteressada durant anys, els càrrecs i presidents que ha tingut el consell esportiu del Berguedà al llarg de la seva història. Antolí Barra, un dels presidents que ha tingut el Consell Esportiu, destaca l’emotivitat de l’acte i va recordar les moltes hores que hi va dedicar.
La festa va acabar amb la lectura d’un manifest del món de l’esport contra la violència envers les dones i l’actuació de la Big Band de l’Escola Municipal de Música de Berga.

Estic amb tu

Comentaris