General

La Patum ja té l’acreditació com a tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra

La Patum ja compta amb un reconeixement més. L’Ajuntament de Berga va rebre dissabte l’acreditació d’un dels deu tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra. Promoguda per l’organització Capital de la Cultura Catalana, la iniciativa pretén dinamitzar les festes i tradicions del país, i per això, des de fa tres anys, fomenta campanyes per donar valor al patrimoni. En aquesta edició es van rebre 100 candidatures per escollir deu tresors, i totes, excepte la Patum es van posar a votació popular. La Patum en va quedar exclosa i va passar a ser, automàticament, un dels deu tresors pel fet de ser Patrimoni de la Humanitat des del 2005 i per la importància i el ressò que té la festa berguedana. Tot i això, va obtenir més de 5.000 vots de les 35.000 persones que van voler participar a les votacions. Ho ha explicat Xavier Tudela, que és president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i que dissabte va ser a Berga per lliurar el diploma a l’Ajuntament. Tudela també va destacar que la Patum ha ajudat a què els catalans s’adonin de la importància que té el patrimoni cultural.
L’entrega del diploma que acredita la Patum com un dels deu tresors del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra, juntament amb la presentació del projecte arquitectònic del futur Museu de la Patum, van tancar dissabte el programa d’actes per commemorar el quart aniversari de la Patum com a Patrimoni de la Humanitat.

Estic amb tu

Comentaris