General

El programa Viure al Poble vol crear ocupació i dinamisme econòmic

S’obre una nova convocatòria del programa Viure al Poble. El fomenta la Generalitat i es tracta d’una intervenció integral per a petits municipis, alcaldes i representants dels ens locals de menys de 2.000 habitants. Al Berguedà, la major part de poblacions no superen aquesta xifra, concretament 26 dels 31 municipis de la comarca tenen menys de 2.000 habitants.
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha explicat que l’esperit del programa és “crear ocupació” a més d’impulsar “nous focus d’ocupació i d’evitar el despoblament” d’aquests petits municipis. També ha dit que el programa Viure al Poble vol subvencionar aquells projectes d’actuacions que “comportin valor afegit i dinamisme econòmic i no pas fer obra per obra sense cap mena de sentit.
Amb el programa Viure al Poble, el Departament de Governació i Administracions Públiques pretén contribuir a l’equilibri territorial de les zones que pateixen desavantatges pel fet d’estar poc poblades. Ausàs ha destacat que cal “equilibrar i cohesionar el país donant suport a aquells que més ho necessiten”.
El finançament amb que compta aquesta convocatòria és de 13.750.000 euros, dels quals 1.250.000 provenen del departament de Governació i Administracions Públiques i la resta dels fons europeus Feder.
El conjunt de mesures del programa van dirigides a potenciar els atractius del patrimoni cultural i natural, les infraestructures de caire turístic o econòmic i la regeneració de zones degradades.
L’any 2009 es van seleccionar 26 projectes per al programa Viure al Poble, de les 141 sol•licituds que es van presentar. Els projectes d’aquest 2010 es triaran en funció de les sol•licituds que arribin, ara s’ha obert la nova convocatòria i hi ha seixanta dies. Tota la documentació es tramitarà per via telemàtica per estalviar costos i temps.

Estic amb tu

Comentaris