General

Veïns de Navàs es mouen perquè no es facin unes pistes de pàdel a la zona de l’Alzineta, on ja s’han talat arbres

Veïns de Navàs mostren el seu rebuig a la tala d’uns arbres que s’ha fet a tocar de l’Alzineta, a les instal·lacions de la piscina municipal. S’han tirat a terra uns pins centenaris per construir-hi dues pistes de pàdel i remodelar les pistes de tenis, que ja hi ha en aquesta zona. Un fet que no ha agradat a una part de la població i que ja han mostrat el seu malestar. Ho ha explicat a Ràdio Berga Jaume Vilà, de la plataforma que s’ha creat per salvar els pins i l’espai verd d’aquesta zona de Navàs. També ha volgut deixar clar que la plataforma no està en contra de la construcció de les pistes de pàdel sinó de la ubicació que se’ls dóna, ja que això farà perdre un espai emblemàtic.
Un cop es va conèixer el projecte de fer dues pistes de pàdel a l’Alzineta –que es va aprovar al ple de l’Ajuntament sense cap vot en contra– un grup de veïns de Navàs es va començar a moure per evitar que tirés endavant. Es van reunir amb l’alcalde, Josep Oliva, i li van exposar el seu malestar. Tot i que Oliva els va dir que en parlarien en junta de govern –aquesta setmana–, abans que tinguessin cap resposta es van adonar que les màquines excavadores ja havien començat la tala.
Això ha indignat encara més a la plataforma moguda per salvar els pins i tot l’espai verd de 550 metres quadrats que es perd. Segons Vilà, “ara que el mal ja s’ha fet” l’objectiu és que l’Ajuntament faci marxa enrere i torni a replantar arbres en aquest sector.
La plataforma “Salvem els pins de l’Alzineta” ha creat un grup al Facebook que es diu “Perquè es fotin les pistes de pàdel on els hi càpiga”, i compta amb més de 320 membres. També s’han recollit pel poble unes 500 firmes de suport, i les llistes de signatures continuaran obertes fins la setmana que ve. Després es farà algun acte per entregar-les a l’Ajuntament.

Estic amb tu

Comentaris