PeuSA MAig 2020

General

Canal Taronja Berguedà es queda pràcticament sol emetent en analògic

Canal Taronja Berguedà, l’antiga televisió comarcal, s’ha quedat avui pràcticament sol a les emissions de televisió analògiques. El canal berguedà no té llicència per emetre en TDT, a través del sistema digital, i per això només es pot veure a través de l’analògic. A partir d’avui, però, amb l’apagada del repetidor de Collserola i, per tant, amb el tancament de l’última fase de l’apagada analògica a Catalunya, Canal Taronja Berguedà és un dels pocs de tot el país que encara es pot veure amb l’antic sistema d’emissió. L’acompanyen en aquesta estranya situació uns pocs canals catalans, entre els quals hi ha Tele Taxi, propietat de l’empresari de la comunicació Justo Molinero, i que continua emetent en analògic a l’àrea de Barcelona.
Manel Medina, director de Canal Taronja Berguedà, ha assegurat a Ràdio Berga que continuaran emetent en analògic mentre els canals amb concessió per emetre en TDT a la demarcació central ho facin també al Berguedà. Fins que arribi aquest dia, continuaran emeten “per no deixar el Berguedà sense el servei de televisió comarcal”. Mentrestant, però, estan negociant amb les tres empreses concessionàries dels canals de TDT de la Catalunya central per produir els continguts del Berguedà i que s’emetin en un d’aquests canals. Això, és clar, no passarà fins que aquests canals emetin també al Berguedà, cosa que encara no fan perquè han de posar-se d’acord per invertir i comprar un aparell que s’ha d’instal·lar al repetidor de la Guàrdia (Puig-reig). És, segons Medina, “una qüestió de diners, però ho veuen lluny ja que han de fer una inversió mentre que el Berguedà no els donarà un gran rendiment. És el CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) qui els ha d’obligar a complir les condicions de la llicència”.
De moment, però, perquè Canal Taronja Berguedà deixi d’emetre en analògic i produeixi continguts per alguna de les televisions que han d’emetre també a la comarca no hi ha cap data marcada. Medina ha remarcat que “ho hem intentat tot” i es mostra esperançat perquè al final es trobi una solució a la situació actual i no hagin de tancar definitivament.

Comentaris