Ballús Desinfecció Ozó

General

Col·leccionisme, cooperació i intercanvi, aquest diumenge a Avià

“Viu Avià” és la jornada que organiza l’Ajuntament per aquest diumenge, 23 de maig, amb activitats diverses. Al matí, a partir de les 10, a la plaça de l’Ateneu, es farà la segona fira del col·leccionisme, la cooperació i l’intercanvi, que repeteix l’experiència de l’any passat. Serà una bona oportunitat per als col·leccionistes per trobar els objectes que desitgen i remenar entre monedes, plaques de cava, bitllets, mobles, minerals o tota mena d’estris curiosos. I pels que acumulen objectes a casa sense saber que fer-ne tindran l’ocasió de treure tot allò que ja no fan servir i vendre-ho o intercanviar-ho al mercat de segona mà. La regidora d’Acció Social d’Avià, Susanna Campillo, espera millorar les xifres de participació de l’any passat.
A més també hi haurà una representació d’artesans de tota mena i de productes agroalimentaris, així com també una mostra d’entitats d’Avià i la presentació en societat de l’Associació de Famílies Monoparentals del Berguedà i El Banc del Temps. Com a novetat, enguany l’associació Irènia organitzarà l’activitat “Babel al Berguedà”, que l’any passat es va fer a La Nou de Berguedà. Es faran nou tallers diferents sobre alfabets, llenguatges i escriptures, adreçats a petits i grans. Hi haurà tallers sobre l’alfabet àrab, el grec, el ciríl•lic o els japonesos Hiragana-Katakana. També un taller d’estampació en sànscrit i es construirà un drac del Japó, amb un collage de Kankis. Ho ha explicat Josep Miquel Alegret, director d’Irènia. Dins aquestes activitats “lúdico-lingüístiques” també es farà una mini marató de contes curts en diferents llengües (japonès, ucrainià, grec, rus, xinès, àrab). Els contes s’explicaran en les seves llengües originals, però alguns estaran traduïts al català o s’entendran gràcies a la mímica i altres elements visuals. Per participar en els tallers no cal inscriure’s prèviament.
Les activitats no s’acaben aquí perquè també hi haurà un concert del grup de percussió senegalesa Lapfall, un dels integrants del qual és veí d’Avià. Aquesta actuació és una de les novetats del programa, en què repetirà la mostra de cuina d’arreu del món, que aquesta vegada també tindrà representació de la cuina avianesa. Serà, segons la regidora, un bon dinar a un preu econòmic (5 euros).
A més durant tot el dia es podrà visitar una exposició sobre comerç just. Per completar aquesta oferta, el dimecres dia 2 de juny es farà una xerrada sobre les activitats de les associacions de comerç just.

Estic amb tu

Comentaris