General

El Consell i tres alcaldes, representació berguedana per promoure la candidatura dels Jocs 2022

Tres alcaldes del Berguedà i el president del Consell Comarcal formen part del Consell Territorial de la candidatura Barcelona-Pirineus 2022, que s’ha constituït perquè s’encarregui d’articular el suport del territori a la candidatura olímpica.
El Consell Territorial està presidit per l’alcalde de Barcelona i està format per representants de deu consells comarcals, deu capitals de comarca i dinou municipis amb estacions d’esquí. També hi ha representats els presidents de les diputacions de Lleida, Girona i Barcelona, i membres de la Generalitat de Catalunya. Pel que fa la representació berguedana són el president del Consell Comarcal, Sergi Roca; l’alcalde de Berga, Juli Gendrau; l’alcalde de Bagà, Nicolás Viso; i l’alcalde de Castellar del Riu, Ramon Cabra. Un cop creat el Consell Territorial, es començarà a treballar per donar suport a la candidatura Barcelona Pirineu 2022.
Recordem que ens i entitats del Berguedà ja han manifestat en diverses ocasions que els Jocs Olímpics d’Hivern 2022 es veuen com una oportunitat per potenciar i promocionar el Berguedà, i també, per exemple, perquè es reobri l’estació d’esquí dels Rasos de Peguera. A més, els alcaldes destaquen la importància de l’esdeveniment com a impuls de la comarca en el sector turístic i econòmic. En aquest sentit, Sergi Roca assegura que ja s’està treballant en algunes idees per tal que la comarca faci la seva pròpia proposta i tingui un paper actiu dins la candidatura.
El Berguedà posa a disposició tota l’oferta turística i els recursos necessaris per si els Jocs s’acaben fent a Catalunya. Tot i això, sembla que la retallada d’inversió pública podria afectar la candidatura. Sobre si una de les conseqüències seria la rebaixa de perspectives per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2022, Sergi Roca pensa que ara és moment de planificar per estar preparats per quan passin les dificultats econòmiques.
Aquest òrgan, el Consell Territorial de la candidatura Barcelona-Pirineus 2022, es tornarà a reunir a l’octubre després que l’Oficina Tècnica presenti el pla director de la candidatura el 15 de setembre.

Estic amb tu

Comentaris