Maur Esteva, exabat i impulsor de Poblet, fill de Gironella, és enterrat aquest dilluns

L’exabat del monestir de Poblet durant 28 anys Maur Esteva, nascut a Gironella l’any 1933, va morir divendres als 81 anys. Avui, dilluns, s’oficia el funeral per a Esteva.

Va ser abat de Poblet del 1970 a 1998 i va ser elegit abat general de l’orde cistercenc el 1995 i reelegit per al mateix càrrec el 2005. Va ser el màxim responsable de l’orde a tot el món fins al 2010, quan va passar el relleu al pare Mauro Giuseppe Lepori, actual abat general del Císter. Maur Esteva va tornar per retirar-se al monestir de Poblet, on va morir divendres.

Durant l’etapa en què va ser abat de Poblet va dirigir la restauració del monestir cistercenc, i va impulsar la renovació i catalogació de la important biblioteca del monestir, situat a la localitat de Vimbodí (Conca de Barberà). Va aconseguir que el monestir fos reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Maur Esteva deixa escrits diversos llibres, entre ells, ‘Poblet, escola de servei: sermons capitulars’ (1982) i ‘El Directori perpetu litúrgic de Poblet (1694) del P. Francesc Dorda’ (1983).

X