Queralt registra una ratxa de vent rècord, de 176 km/h, la més forta de Catalunya

Queralt (1.167 metres d’altura) va registrar ahir, dimarts, ratxes de vent de 176 km/h, la més forta de Catalunya i una xifra rècord en aquesta estació meteorològica (on hi ha dades des del 2001), segons dades del Servei Meteorògic de Catalunya.

Avui, dimecres, el vent ja ha amainat però ahir la ventada va ser històrica amb cops huracanats a moltes comarques catalanes, moltes de les quals no acostumades a aquest fenomen. A Terrassa (Vallès Occidental) la caiguda d’un mur va provocar dues víctimes mortals i a tot el país d’incidències i danys se’n van registrar centenars. Els Bombers va haver de fer més de 2.000 sortides. En aquest cas, al Berguedà van ser una quinzena.

Al santuari de Queralt el vent no va provocar destrosses importants però sí alguna porta malmesa i una claraboia que va volar. I els danys podrien ser més, “però encara no s’ha fet la inspecció a fons per avaluar-los”, ha dit a Ràdio Berga el capellà custodi de Queralt, mossèn Ramon Barniol. De moment, aquest matí la feina s’ha centrat en la neteja de l’església, la botiga i l’entorn del santuari, que va quedar brut ple de fulles ha comentat, tot i que de seguida va tancar portes i finestres per evitar mals majors.

Mossèn Barniol ha explicat que no va viure situacions de pànic però que el fort vent que bufava, principalment entre les 4 i les 7 de la tarda, hagués pogut ser molt perillós. Ell es va quedar atrapat uns minuts a l’ascensor inclinat de Queralt per les intermitents fallades del subministrament elèctric, que també van afectar Berga i altres poblacions del Berguedà.

 

 

 

X