La regidora fantasma del PP a Sant Jaume de Frontanyà no acceptarà el càrrec

D’entre els resultats que van poder-se analitzar després de les eleccions municipals del passat diumenge, hi va haver també la possibilitat de repassar quins rèdits electorals havia obtingut el Partit Popular (PP) després de presentar una vintena de llistes fantasmes al Berguedà. El PP aconseguia només un regidor a tota la comarca i, després d’haver-se quedat sense la possibilitat de presentar-se a Berga per decisió de la Junta Electoral, era per una d’aquestes candidatures, amb gent desconeguda al territori.

Una candidata fantasma, Diana Garcia Rodríguez, sortia escollida com a regidora després d’haver rebut un sol vot a Sant Jaume de Frontanyà.

Garcia Rodríguez, però, no serà finalment regidora a Sant Jaume. Aquest matí ella mateixa ho ha explicat a  ‘El món a RAC1’:”Estic molt contenta i molt satisfeta, amb la debacle que hi ha hagut al nostre partit el resultat és digne de felicitació, però he decidit no acceptar el càrrec”, ha explicat.

Resulta que Diana Garcia és germana de la diputada del PP al Parlament, Eva Garcia, i ha dit que declinarà ser edil perquè no hi podria dedicar suficient temps.

Diana Garcia ha asseverat que no hi podria dedicar el temps necessari, i que per això declinarà ser regidora. Ha estat, en aquest punt, quan el periodista Jordi Basté li ha preguntat per què s’havia presentat si no tenia disponibilitat d’exercir de regidora. “Fa un parell d’anys ens va arribar que algú de Sant Jaume de Frontanyà havia comentat que ens votaria. El PP em va oferir presentar candidatura i jo vaig acceptar; vaig presentar la llista amb molta il·lusió”, ha respost. El cert és, però, que ha acabat per confessar que “no esperàvem entrar”. Encara que s’ha mostrat “agraïda a la persona que em va votar”.

Garcia Rodríguez, a més, ha assegurat que visitaria el municipi – i serà la seva primera vegada – la setmana vinent, moment en què espera conèixer el votant i també l’alcalde del poble, Rubén Lladós d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que finalment governarà en solitari amb dos regidors.

Diana Garcia Rodríguez ha arribat a assegurar a RAC1 que, des de que va saber-se que era candidata del PP, ha patit “assetjament laboral” a la seva feina del món de l’hostaleria, a Barcelona.

FOTO: Façana de l’Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà en una imatge d’aquest mes de maig. AUTORA: Pilar Màrquez

X