Una trentena de parades d’artesania alimentària ompliran la Fira de la Coca i la Llonganissa de Prats de Lluçanès

Prats de Lluçanès acull aquest dissabte, 14 de novembre, la Fira de la Coca i la Llonganissa. És la tercera edició d’una mostra que omplirà els carrers del centre amb parades de coca, llonganissa i artesania alimentària. En total, una trentena de parades.

Durant la jornada, es comptarà amb promocions especials de la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats (UBIC) que oferiran degustacions gratuïtes per comprar als establiments adherits a l’entitat. A més, també hi haurà diferents activitats pensades per a tots els públics. En aquest sentit, a les 11 del matí, al Centre de dia-Espai Social, els més petits podran gaudir de ‘El viatge de la Cocallonga’.

Per altra banda, a 2/4 de 12 del migdia, i també a les 7 de tarda, David Gomis oferirà un maridatge per trobar quin és el vermut idoni o el vi dolç més adient per combinar amb la coca i la llonganissa. Es farà davant de Cal Siller. Per poder-hi participar, es recomana fer reserves amb anterioritat a fires@pratsdellucanes.cat o a l’Ajuntament de Prats en horari d’oficina. El preu serà de 5 euros.

Festival Itineràncies

Enguany, la Fira de la Coca i la Llonganissa s’ha fet coincidir amb el Festival Itineràncies, per fomentar la unió entre cultura, artesania local i diferents aspectes del poble, tal com ha destacat en una entrevista a Ràdio Berga la regidora de Promoció del Municipi, Montserrat Juvanteny (pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

A les 4 de la tarda es podrà participara a ‘La bellesa de veure i sentir’, que començarà a la plaça de l’Església i en què s’explorarà el territori amb una mirada, nova i creativa per aprendre a viure i a sentir la petita bellesa del paisatge quotidià amb la participació de la Coral Sant Jordi, l’Escola FEDAC, l’Escola Lluçanès, Ada Vilaró i Josep M. Cols.

A 2/4 de 7, la plaça Nova acollirà el berenar de coca i llonganissa per a tothom i el ball de la Cocallonga amb el Txiki. Durant aquest berenar s’entregaran els premis del primer concurs de coques casolanes, que és una de les novetats d’aquest any.

Concurs de coques casolanes

El concurs tindrà dues categories: fins a 12 anys, i més grans de 12 anys. Tot els participants hauran d’elaborar coques i hauran de ser per un mínim de quatre persones. Les hauran de portar fetes el mateix dissabte 14 a 2/4 d’1 del migdia a la parada de l’Oficina de Turisme de Prats (Plaça Nova). Els interessats a participar al concurs s’hauran d’apuntar abans de dissabte a les oficines de Cal Bach en horari d’oficina o al mateix dia fins les 12 del migdia a la parada de l’Oficina de Turisme.

Els premis per la categoria de més de 12 anys seran: la coca més saborosa, que guanyarà un àpat per a dues persones al restaurant Cal Baumer de Prats de Lluçanès. Una altra categoria serà la coca més original, que s’endurà un àpat per a dues persones al restaurant Cal Quico de Prats. I en la categoria de 12 o menys anys s’atorgarà el premi a la millor coca, que serà un llibre de receptes de postres.

Exposició de fotos

Al llarg de tot el dia fira, aquest dissabte 14 pels carrers de Prats es podrà veure l’exposició fotogràfica ‘Com fem la coca i la llonganissa a Prats?’, una visió de com es fan aquests productes als establiments del poble, a càrrec dels Amics de Robert Capa i amb la col·laboració de l’empresa pradenca Manipulacions de fusta SL.

La mateixa exposició es podrà veure des del dimarts, 17 de novembre, fins el dilluns 23 de novembre, a la Sala Cal Bach, en horari d’oficina.