L’espai gastronòmic Corpus obre portes aquest dijous a Berga

L’espai gastrònomic del Konvent batejat com a Corpus, que va funcionar com a Konvent Cuina durant uns mesos a Cal Rosal, obre portes avui dijous, 30 de juny, a Berga. La inauguració es farà a les 8 del vespre. Tal com us avançàvem el maig passat els responsables de l’antic convent de monges de Cal Rosal, convertit en centre d’art multidisciplinar, ha apostat per traslladar la part de restaurant a Berga, a l’antic bar la Ginesta, a la plaça Maragall (barri vell). Amb l’obertura del Corpus reprenen l’activitat que es va tancar perquè funcionava sense la llicència pertinent tal com van denunciar als mitjans des de l’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà.

El nou espai de menjar i beure neix, segons els promotors de la iniciativa “com un projecte petit i modest, pocs metres quadrats i una bonica terrassa, però aspira a fer un boca a boca apassionat al barri, a remoure les emocions de les mitgeres i fer fruir a la clientela”. Corpus és una proposta de compromís del Konvent amb l’entorn urbà, que “amb moltes ganes i somriures pretén col·laborar a dinamitzar espais cèntrics de la ciutat que s’han deixat abandonar”.

A més, també vol ser “l’altaveu del modus operandi del Konvent, una manera de fer implicada amb la gent, el territori i l’art, un terratrèmol d’estímuls vitals. D’aquest tarannà en surt un format de treball cooperatiu, que vetlla tant per oferir productes de qualitat com unes condicions dignes de treball”.  Però la cooperació no s’acaba aquí. “l’objetiu final és reventir els beneficis en la dinamització social, cultural i artística del nostre entorn més proper, fet que vol dir que els guanys es comparteixen, l’espai de trobada s’amplia i la filosofia del Konvent penetra”, argumenten.

X