L’Audiència de Barcelona reobre el cas contra l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, tornarà als tribunals. L’Audiència de Barcelona ha reobert el cas que l’acusa de delicte electoral per no haver despenjat l’estelada del balcó de l’Ajuntament durant les eleccions autonòmiques i generals de finals del 2015. Ho ha anunciat per sorpresa el seu advocat, Benet Salellas, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio aquest divendres a primera hora.

El jutge d’instrucció va anunciar el passat 1 de març que arxivava la causa però, dies més tard, la Fiscalia va anunciar que recorreria la decisió. Li han fet cas. Dos mesos i mig després, revifa el cas que va va convertir Montse Venturós en la primera política detinguda per desobeir.

L’alcaldessa berguedana va negar-se a declarar en dues ocasions davant el jutge. La primera vegada va ser el 5 d’abril de l’any passat i Venturós va optar per presentar-se davant els jutjats de Berga però fer marxa enrere, sense entrar-hi. Mesos més tard, en el segon requeriment, la batllessa va anunciara Els Matins de TV3 que no declararia, just en l’hora en què suposadament ho havia de fer.

Finalment, però, el jutge va tirar pel dret. El 4 de novembre, a primera hora del matí, va ordenar als Mossos d’Esquadra que anessin a buscar l’alcaldessa al seu domicili particular. Venturós, sorpresa, no va oferir resistència, i això, mesos després, li jugaria a favor. En aquella ocasió, la cap de llista de la CUP a Berga va declarar enmig d’una expectació espectacular, amb centenars de concentrats davant les portes dels jutjats.

Ara, però, i després que el jutge arxivés la causa a principis de març, l’Audiència fa cas a la Fiscalia i torna a obrir un cas que semblava haver quedar en un calaix per sempre més.

X