La Fiscalia de Barcelona, disposada a lluitar per reobrir el cas contra Montse Venturós

Els pronòstics de Benet Salellas s’han complert. La Fiscalia recorrerà la decisió del jutge de Berga d’arxivar la causa contra l’alcaldessa de la capital del Berguedà, Montse Venturós (CUP), que es va negar a retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament en temps d’eleccions a finals del 2015.

Segons han informat les agències ACN i EFE, la Fiscalia de Barcelona té clar que recorrerà l’arxiu, tot i que es manté a l’espera d’estudiar la resolució final, que els ha arribat aquest mateix dilluns. Un cop analitzada la resolució, la Fiscalia decidirà si impugna la sentència davant el propi jutge de Berga o si ho fa davant l’Audiència de Barcelona.

El jutge va anunciar dimecres passat que arxivava la causa contra Montse Venturós en considerar que el fet de no despenjar una estelada del balcó de l’Ajuntament no és constitutiu de delicte perquè no es pot entendre com un acte de propaganda. De fet, una de les raons que van empènyer el jutge a arxivar la causa és que la decisió de no despenjar l’estelada no va ser presa per un únic partit, sinó que és una ideologia compartida en diverses formacions que formen una àmplia majoria a l’Ajuntament de la ciutat. La Fiscalia, però, no sembla estar-hi d’acord.