Una bagenca de l’institut de Puig-reig, millor nota de les PAU en els centres berguedans

Joana Bertran Gómez, de l’institut de Puig-reig, ha tret la millor nota de la selectivitat en centres del Berguedà. La Secretaria d’Universitats i Recerca havia informat inicialment a aquest diari que la nota més alta de la comarca era el 9,3 de Laia Albors, de l’IES Guillem de Berguedà, però hores més tard el propi centre de secundària puigreigenc va posar-se en contacte amb el diari per informar que hi havia una alumna amb una nota superior. Efectivament: Joana Bertran té un 9,4 i, per tant, és la millor qualificació sorgida del Berguedà.

Fonts de la Secretaria d’Universitats han confirmat la nota i han explicat a l’Aquí Berguedà que no havien contemplat la qualificació de Joana Bertran perquè, tot i estudiar a Puig-reig, és de Navàs i, per tant, està classificada dins l’apartat de la comarca del Bages. Sigui com sigui, Bertran es converteix en la millor nota d’entre els estudiants formats a la comarca, mentre que la berguedana Laia Albors, de Castell de l’Areny, es manté com la millor estudiant berguedana a les PAU.

Joana Bertran té 17 anys, viu a Navàs i compta amb un expedient acadèmic per emmarcar: la mitjana de totes les seves qualificacions durant els dos anys de Batxillerat és de 9,73. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà, la seva intenció és estudiar Cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, de Terrassa.