El Patronat aparca la Patum de la República Catalana

El Patronat de la Patum ha decidit posposar la Patum extraordinària de la República Catalana “degut als esdeveniments recents i a l’espera de la seva evolució”. Aquest setembre, i a proposta de la comparsa de la Guita Xica, l’ens va acordar que celebraria una Patum excepcional, si el Govern de la Generalitat proclamava la República.

El govern de Carles Puigdemont ho ha fet, però els fets que han succeït com a conseqüència de la proclamació endarreriran la celebració de la festa. Si més no, fins que s’aclareixi la situació política del país. El Patronat ha pres la decisió en la reunió ordinària del mes de novembre, que es va celebrar ahir, divendres.

Fa uns mesos, en declaracions a l’Aquí Berguedà, la regidora de Patum, Mònica Garcia, ja va deixar clar que la Patum extraordinària no seria imminent, si no que caldria treballar en el seu finançament i en la seva preparació. També va assegurar que fer una Patum sencera és “totalment inviable” però, en canvi, una versió “de butxaca” sí que es podria afrontar.

El cas és que ara tot això queda en un segon pla. La República està proclamada, però l’article 155 de la Constitució espanyola també ha estat aplicat a les institucions catalanes. A banda, una part important del govern és a la presó, mentre que l’altra, a l’exili. Fins que tot això no se solucioni, la Patum extraordinària queda aparcada.

X