L’Agència de Desenvolupament edita el primer calendari gastronòmic del Berguedà

L’àrea de Turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha editat el primer calendari gastronòmic del Berguedà de cara al 2018. L’objectiu: donar a conèixer els productes singulars de la gastronomia de la comarca a través dels mesos de l’any.

El calendari recull tot tipus d’informació gastronòmica dels productes i plats tradicionals del Berguedà, els ubica al territori i els vincula temporalment als esdeveniments gastronòmics més importants de l’any.

El recull té una finalitat promocional: vol atraure turisme gastronòmic i oferir cuina de qualitat. A més, però, també té un caire cultural i pedagògic i vol donar a conèixer els productes de la terra per tal que les arrels de la cuina berguedana no quedin en l’oblit.

Les fotografies del calendari són de Sílvia Massana, que ha rebut l’encàrrec exprés de mostrar productes i plats més representatius del Berguedà en funció de la temporada. En total, se n’han editat gairebé 4.000 exemplars que s’han repartit als comerços, establiments turístics o oficines de turisme, entre d’altres. També n’han fet arribar lluny de la comarca amb l’objectiu de promocionar-se.

Les fotografies s’han finançat a través del programa Gustum, gestionat per l’Associació del Desenvolupament Rural de la Catalunya Central; i el disseny i la impressió, amb finançament del contracte programa de turisme de la Diputació de Barcelona.