Xavier Mas Craviotto i Júlia Giró guanyen el sisè Concurs Literari Aurora Bertrana de Vilada

Xavier Mas Craviotto i Júlia Giró s’han endut la 6a edició dels Premis Literaris Aurora Bertrana de Vilada. El jove escriptor de Navàs ha guanyat en categoria d’adults amb “Desconeguts”, mentre que Giró ha estat la guanyadora infantil amb “El viatge misteriós”. El segon premi adult ha estat per a “Paraules invisibles”, de Maria Concepció Torres; i el segon premi infantil, per a “Viatge en el temps a l’antiga Roma”, de Xènia Cortina.

L’entrega de premis del concurs es va celebrar el passat divendres, dia 28 de juny, al Local Pirinenc de Vilada. Tal com ja va avançar l’Aquí Berguedà, l’edició d’enguany ha mantingut l’alt nivell de participació del certamen del 2017, amb 7 treballs infantils i 77 obres en categoria d’adults. Els membres del jurat van ser Anna Maria Formoso, Maria Rosa Masana, Daniel Montañà, Toni Gol i Jaume Huch.

L’Ajuntament de Vilada, organitzador del concurs, ha destacat la “tasca voluntària i desinteressada” dels membres del jurat. A banda, valora molt positivament l’alta participació i anuncia que, de cara a propers anys, s’implantarà una nova categoria adreçada a adolescents d’entre 13 i 18 anys.  La pròpia alcaldessa, Montse Badia, ho justificava la setmana passada a l’Aquí Berguedà: “Fins ara els que tenen 15 anys ja passaven a competir amb els adults i la manera d’escriure és molt diferent”.