Berga apel·la a la mobilització ciutadana per encarar la inhabilitació de Montse Venturós

La Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga planteja les vies per no deixar caure a l’oblit la qüestió judicial de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós. A la darrera reunió oberta del grup de suport, es va apuntar a dues línies principals d’actuació: treure al carrer diverses iniciatives per acompanyar el període de sis mesos d’inhabilitació i la creació d’una caixa de resistència per poder fer front als aspectes econòmics del procés.

Tal com ha explicat a Aquí Berguedà la portaveu de la Plataforma, Roser Valverde, l’objectiu principal de totes les iniciatives que impulsi el grup és “recuperar la sobirania que ens han pres als tribunals”. Aquesta recuperació, apunta, es podrà donar amb diferents aspectes, ja siguin debats, xerrades, concentracions i d’altres activitats per tal que la gent surti al carrer i exerceixi aquesta sobirania.

Mobilització solidària

Plataforma Constituent ha estat, d’entre la cinquantena associacions i entitats que componen la Plataforma, una de les que més iniciatives ha plantejat encarades a sacsejar els carrers, arribant a plantejar una figura d’alcalde o alcaldessa simbòlica que fins i tot pugui ser rotativa. Però a la mateixa reunió ja van poder parlar sobre la poca viabilitat d’aquesta opció, massa complicada tractant-se d’un càrrec públic i electe.

ANC Berga va poder compartir les seves idees relacionades amb la creació d’una caixa de solidaritat que serveixi per fer front al procés però, que una vegada assumit l’objectiu necessari, “es posi en disposició d’altres persones encausades els recursos sobrants”.

“Democràcia vs Tribunals”, el lema de la Plataforma

La Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga va sorgir al mes de maig per donar suport a l’alcaldessa al llarg del procés judicial. Des d’aleshores, han fet costat a Venturós a tots els episodis que s’han produït i que podria finalitzar en la inhabilitació.

A la trobada d’aquest dijous, s’hi van aplegar més d’una trentena de persones, ja fos com a part d’una entitat o a títol personal. La següent està programada pel 16 d’agost, on aprofitaran per acabar de definir la via d’actuació per un període que preveuen molt actiu.

X