El govern de Berga vol enderrocar una part d’un immoble del carrer del Balç per fer-hi una plaça

La CUP vol recuperar l’antiga plaça de les Cols. L’actual govern de l’Ajuntament de Berga proposa enderrocar una part de l’immoble que hi ha entre el carrer del Balç i el carrer Mossèn Huch (a tocar de l’entrada del Mercat Municipal) per “guanyar espai públic” i recuperar l’antiga plaça de les Cols.

Fins ara l’edifici era de titularitat privada, però els propietaris l’han donat a l’Ajuntament perquè sigui útil per a la ciutat. El regidor d’Urbanisme i actual alcalde accidental, Oriol Camps, ha explicat a l’Aquí Berguedà que fa temps que es treballa en la donació, tant des de la família com des de l’Ajuntament: “L’edifici té problemes urbanístics i els propietaris feia temps que tenien decidit donar-lo a la ciutat”.

L’immoble compta amb dos garatges i quatre habitatges, i ocupa una superfície total de 264m2. L’espai dels garatges és el que la CUP vol tirar a terra per ampliar l’espai de carrer i disposar d’una nova plaça d’uns 128m2 a la ciutat. Els quatre habitatges s’han d’adequar, però l’actual govern vol convertir-los en pisos socials que augmentin el parc públic d’habitatges de la ciutat.

mossen-huch1

La CUP descarta fer-hi més aparcaments

L’objectiu no és fer-hi més places d’aparcament, sinó guanyar espai públic i eixamplar el carrer. El regidor Camps ha dit que “l’ideal seria que hi hagués una plaça” i ha afegit que “és un lloc on tothom pensa que hi convé més aire”.

La zona és a escassos metres del carrer Major. De fet, la sortida posterior del Cine Catalunya hi dona de ple. Els comerciants de la zona fa anys que reclamen més aparcaments per dinamitzar l’activitat al barri, però en aquest cas concret de la plaça de les Cols el govern de la CUP no ho veu amb bons ulls. “Si tiréssim a terra mig barri vell per fer-hi aparcaments, estic segur que els acabaríem omplint. I la cosa va de donar qualitat urbanística a la ciutat”, ha dit Oriol Camps.

De moment, però, no hi ha ni projecte ni pressupost sobre la taula, la qual cosa fa entreveure que l’enderroc pot produir-se en el proper mandat, si el govern d’aleshores així ho decideix. Això sí: en aquesta legislatura, la CUP vol encarregar la redacció del projecte que marcarà com ha de fer-se l’enderroc de la part dels garatges.