El Patronat de l’hospital assegura que l’augment de sou del gerent és fals: Enric Ballabriga va cobrar pagues endarrerides

El gerent de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, Enric Ballabriga, no va gaudir de cap augment de sou en plenes retallades. El propi gerent ho ha demostrat aquest dijous al vespre davant els patrons de l’hospital. L’augment dels ingressos percebuts l’any 2016 respecte l’any 2014 respon a pagues endarrerides que Ballabriga no havia cobrat en exercicis anteriors per culpa de les retallades.

L’alcalde accidental de Berga, Oriol Camps, ha anunciat que el Patronat estudiarà emprendre accions legals contra el mitjà que va difondre la informació perquè considera que “ataca la honorabilitat del gerent, però també de tota la institució”. Camps ha explicat que el gerent de l’hospital els ha mostrat els números que demostren que no hi va haver cap augment de sou: “Són temes que van passar per Patronat i que tots vam aprovar i que ara s’han tret fora de lloc”.

Les informacions sobre el suposat augment han sacsejat l’hospital i han provocat un profund malestar entre el personal del centre, ja que l’augment coincidia amb una època on els treballadors havien renunciat a part del seu sou “per assegurar la viabilitat de l’hospital” i evitar acomiadaments (amb tot, se’n van produir). De fet, instants abans de la reunió on Ballabriga ha exposat els números reals, la presidenta del Comitè d’Empresa de l’hospital, Aleyois Guerrero, ha exigit al gerent que donés les explicacions pertinents: “La situació t’indigna. Nosaltres vam fer esforços i ens sentim enganyats”.

Des de dimarts (moment en què les informacions van aparèixer per primera vegada a la premsa espanyola) fins després de la sessió, cap membre del Patronat de l’hospital ha fet declaracions al respecte. Oriol Camps ha explicat que “en moments així considerem que ha d’imperar la prudència” i, per això, van optar per “demanar explicacions a qui les havia de donar, abans de posicionar-nos”. El gerent les ha donat, els ha convençut i ara els patrons estan disposats a estudiar accions legals que recuperin la seva honorabilitat.