Els treballadors de l’hospital diuen que se senten “abandonats” i reclamen “menys paraules i més fets” als gestors del centre

Una petita part del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Bernabé de Berga s’ha concentrat a les portes de l’Ajuntament aquest dijous al vespre. Els treballadors han farcit de pancartes la façana i els baixos de l’Ajuntament de missatges reivindicatius. La més visible, una pancarta gran lligada en dues columnes: “Treballadors indignats, solucions ja!”. I d’altres, en la mateixa línia, reclamaven “menys paraules, més solucions” i “més fets i menys justificacions”. Poc després, els patrons de l’hospital (regidors, gerent, representants del Consell Comarcal i del poble) s’han reunit a l’interior del consistori.

La presidenta del Comitè d’Empresa de l’Hospital, Aleyois Guerrero, era una de les concentrades i ha mostrat el malestar del personal arran de les informacions publicades en les últimes hores que asseguren que el gerent, Enric Ballabriga, va apujar-se el sou en període de retallades als treballadors. Als peus de l’Ajuntament, Guerrero ha dit que esperen explicacions: “Necessitem que això s’aclareixi bé. Nosaltres vam fer esforços i ens sentim enganyats”. I ha recordat que el personal va sacrificar-se per assegurar la viabilitat del centre: “T’indigna perquè aquells anys nosaltres vam cedir perquè no hi haguessin acomiadaments i, tot i així, n’hi van haver”.

A banda, el Comitè d’Empresa ha volgut donar un toc d’atenció als patrons. En un comunicat que també han penjat als baixos de l’Ajuntament, asseguren que “els esforços que hem fet no es veuen retornats i, a més, no aporten prou solucions als nostres problemes”. La presidenta ha estat clara: “Són qui pot fer que l’hospital vagi millor i qui ens ha de recolzar, i no ho fan”.

Entre d’altres coses, el comunicat lamenta que el centre no disposa de TAC des del juny i no hi ha previsió de tenir-ne fins l’any 2019, que en els últims anys no s’ha fet cap millora en el manteniment de l’hospital o que la recollida porta a porta no s’ajusta a les necessitats i el volum de residus que produeix el centre. A banda, els treballadors reiteren que volen un compromís per escrit per la recuperació del deute que encara arrosseguen des de 2015.

cartells-hospital-ajuntament-empresa