Trànsit registra almenys 12 quilòmetres de cues contínues a la C-16 entre Berga i Bagà durant l’operació tornada

La C-16 a l’Alt Berguedà ha tornat a ser un dels punts calents de la xarxa viària catalana durant tot el pont de la Puríssima. Dijous, en plena operació sortida, la via va registrar més de 15 quilòmetres de retencions en sentit nord des de Cal Rosal fins a Cercs. I aquest diumenge les previsions s’han tornat a confirmar: ha passat el mateix, però en sentit sud.

Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), tant al matí com a la tarda hi ha hagut uns 12 quilòmetres de retencions entre Berga i Cercs, però el cert és que des de primera hora del dia la via ha quedat congestionada des de molt més amunt, a l’alçada de Guardiola de Berguedà.

Les principals vies d’enllaç entre la muntanya i l’àrea metropolitana de Barcelona han quedat saturades durant tot el dia tal com preveia el SCT. A banda de la C-16 al Berguedà, també s’han produït cues importants a la N-145 a la Seu d’Urgell, a la C-55 entre Manresa i Castellbell i el Vilar, a l’A-2 a Jorba, Pallejà i Esparreguera, a la C-17 a Ripoll, Aiguafreda i Parets i a la N-260 a Campdevànol. També s’han detectat 15 quilòmetres de retencions a la C-14 a Organyà, en direcció a Lleida.

El Servei Català de Trànsit calcula que uns 250.000 vehicles hauran tornat a casa al final d’aquest diumenge, després dels quatre dies del pont de la Puríssima. A 2/4 de 6 de la tarda (17.30h), d’aquests 250.000 vehicles prevists, ja n’havien tornat uns 137.000 (un 54,8%).