La soprano Araceli Esquerra, escollida alcaldable de Junts per Catalunya a Puig-reig

Junts per Catalunya ja té cap de llista per a les municipals del maig vinent a Puig-reig. És la soprano Araceli Esquerra, que ha estat presentada pel partit a la sala de la plaça Nova (antiga biblioteca) aquest dissabte al migdia. Esquerra agafa el relleu d’Antoni Clement al capdavant de la formació: Clement va ser alcalde entre el 2010 i el 2015, però en aquest últim mandat ha estat el cap de l’oposició.

De fet, el propi Clement ha estat l’encarregat d’obrir l’acte, amb un discurs on ha fet balanç de la seva etapa com a líder de l’antiga Convergència al municipi. Per a les properes municipals, el moviment opta per repetir la marca que tan bon resultat va donar a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017: Junts per Catalunya. Amb tot, el PDeCAT és molt present en la candidatura i, prova d’això, és que la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras, també ha estat a la presentació i ha mostrat el seu suport a Araceli Esquerra. També hi era l’alcalde de Gironella i president del PDeCAT a la Catalunya central, David Font.

En el discurs inaugural, Antoni Clement ha assegurat que “cal una sacsejada” a l’Ajuntament de Puig-reig. Segons ha dit, l’actual govern, de Junts per Puig-reig – ERC, “ha deixat escapar moltes subvencions i oportunitats” i, a banda, “no ha donat resposta a bona part de les preguntes que li feia l’oposició”. Per tot plegat, Clement considera que Araceli Esquerra i l’equip que tindrà darrere aportaran “idees noves i experiència en política municipal”. De fet, Esquerra -filla de Berga- ja va formar part de dues candidatura encapçalades per l’alcalde Jaume Farguell a la capital del Berguedà i assegura que “ja aleshores vaig quedar enamorada de la política”.

Qui és Araceli Esquerra?

Viu entre Puig-reig i Barcelona perquè fa 21 anys que és al Palau de la Música com a cantant professional del Cor de Cambra. En aquesta última època, però, l’alcaldable de Junts per Catalunya a Puig-reig ha tornat a fer bona part de la seva vida al municipi, ja que també treballa com a professora de cant a l’Escola Municipal de Música de Puig-reig.

Sobre aquesta “vida a cavall de Puig-reig i Barcelona”, n’ha parlat ella mateixa i també Míriam Nogueras, durant la presentació a la plaça Nova. Esquerra ha assegurat que “una alcaldessa no es pot quedar 10 hores diàries tancada en un despatx” i ha destacat que “a Barcelona hi he fet molts contactes i de ben segur que em serviran per treballar per Puig-reig”. En la mateixa línia, Nogueras -que ja ha estat escollida com a alcaldable de Junts per Catalunya a Mataró- ha elogiat aquesta ‘doble-vida’ a la candidata purreigtenca: “Treballar a Barcelona és bo perquè vol dir que, davant l’Ajuntament, hi ha algú que coneix món”.

“El Toni hi serà”

Una de les incerteses que apareixen en l’escenari amb la presentació d’Araceli Esquerra és el paper d’Antoni Clement a la candidatura. El partit ha deixat clar que “feia mesos que buscàvem un relleu digne per al Toni”, però encara no ha fet públic si Clement serà a la llista o no.

Després de l’acte públic, la pròpia Esquerra ha dit als mitjans que la resta de components de la llista es faran públics a principis d’any i ha assegurat que Clement “hi serà, tant si és a la llista com si no”. Sigui com sigui, l’alcaldable ha explicat que bona part dels noms de la llista estan definits i conformen “una candidatura molt renovada”, però que “encara queden alguns serrells per acordar”.

L’actual govern, de Junts per Puig-reig-ERC, també ha confirmat el seu candidat des de fa unes setmanes. És l’actual alcalde, Josep Maria Altarriba, que optarà a la reelecció després de ser capaç de desbancar Antoni Clement en els passats comicis i aconseguir majoria absoluta per governar en solitari.