PeuSA MAig 2020

Carreteres, Berga

La CUP de Berga assumeix que la nova C-16 serà difícil d’evitar i proposa sis al·legacions

La CUP de Berga assumeix que la nova C-16 serà difícil d’evitar i proposa sis al·legacions

La CUP de Berga assumeix en un comunicat que “en aquests moments és molt difícil d’evitar la intervenció a la C-16″. Amb tot, el partit que governa a la capital del Berguedà proposa a la resta de grups municipals sis al·legacions per “minimitzar almenys els efectes negatius que l’ampliació de la C-16 tingui al seu pas per Berga”.

En concret, els cupaires demanen que es recuperi la proposta inicial, que suposava el soterrament de la via al pas per Berga Centre (entrada IES Guillem de Berguedà) per “revertir una part de l’impacte paisatgístic” que entenen que aquesta infraestructura comporta. Aquesta alternativa entenen que també permetrà millorar la connectivitat entre barris de la ciutat.

El soterrament de la via al pas per Berga és la sisena al·legació de la CUP i, a la vegada, la proposta que concentra les cinc anteriors. El primer dels reclams és que s’eviti la construcció de les rotondes previstes a Santa Eulàlia. El segon és mantenir les quatre entrades de Berga i permetre que a totes elles es pugui prendre direcció nord i sud. El tercer és evitar comprometre el desenvolupament dels carrers de més avall de la zona del pavelló poliesportiu. La quarta petició és que no es perjudiqui el veïnat de Casampons. I la cinquena, que la infraestructura no tregui espai a l’institut Guillem de Berguedà.

El govern de la CUP ja ha fet dues reunions amb la resta de grups de l’oposició i, segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el regidor Francesc Ribera, totes dues trobades “han anat molt bé” i confia que no hi hagi problemes per presentar aquestes al·legacions a Territori. En la tercera reunió, que es farà en els propers dies, la CUP presentarà aquestes peticions i la resta de portaveus municipals proposaran les seves esmenes per elaborar una proposta conjunta.

Aquest plec d’al·legacions conjunt serà el que es presentarà dijous vinent al Director General d’Infraestructures de Mobilitat, Javier Flores, que es reunirà amb tots els portaveus a l’Ajuntament de Berga.

La CUP reitera la seva posició contrària a la carretera

La CUP proposa les sis al·legacions perquè entén que és difícil impedir la construcció de la nova C-16, però reitera la seva posició contrària al projecte. Segons expliquen en un comunicat, l’objectiu de la carretera desdoblada “no és satisfer les necessitats quotidianes dels berguedans, sinó evitar els embussos que es produeixen en caps de setmana“.

En aquest sentit, el partit que governa a Berga associa la inversió milionària a la C-16 a l’Alt Berguedà amb “l’operació especulativa que suposarien uns Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu“. Amb tot, la CUP reivindica que “caldria una actuació decidida per reduir la sinistralitat fins a zero” però constaten que “això no ha d’implicar necessàriament l’augment successiu de capacitat”.

Ajuntament de Berga C-16 CUP Berga

Comentaris