La plataforma de suport a Venturós busca 100 persones per una ‘performance’ al carrer Major

‘Prou amputacions!’ és el nom de la següent acció reivindicativa de la Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga. Serà al carrer Major el proper dissabte, a 2/4 d’1 del migdia. Es tracta d’una ‘performance’ organitzada per membres de Tràfec Teatre, en col·laboració amb la resta d’entitats que formen part de la plataforma de suport a l’alcaldessa inhabilitada, Montse Venturós.

Segons ha explicat el portaveu de la plataforma Marià Miró en roda de premsa, a dia d’avui hi ha una seixantena de persones inscrites, tot i que se’n necessiten un centenar. Amb tot, l’organització té constància que hi ha persones que no s’han apuntat a la iniciativa però que sí que vindran. A més, confien que en aquests últims dies la ciutadania s’inscrigui i s’arribi al centenar de col·laboradors sense problemes.

Lydia Canals, de Tràfec Teatre, ha reiterat que “no cal ser actor ni tenir experiència en l’interpretació per participar en la performance”. Per inscriure’s, cal omplir un formulari. En funció del nombre de persones adherides, l’organització prepararà una ‘performance’ més o menys espectacular. Per començar a fer-ho, divendres hi haurà un assaig al teatre municipal, a les 8 del vespre.

El guió de la performance

El centenar de ciutadans s’aniran afegint a l’acte de forma progressiva, seguint un guió. D’entrada, una persona al mig de la plaça de Sant Joan començarà a cridar per la llibertat d’expressió. Una segona persona entrarà en escena i li taparà la boca silenciant-la. Hi haurà una lluita entre les dues persones. Una tercera persona s’afegirà a l’acció tapant la boca de la segona. Després, una quarta taparà la boca de la tercera, i així successivament, carrer Major cap amunt.

S’anirà formant una cua de persones que es taparan la boca els uns als altres fins la plaça de Sant Pere. Allà, una persona acaba ofegant-ne una altra i acaben tots a terra, com morts, enmig d’n gran silenci. Per acabar, s’emetran discursos i veus internacionals que han estat silenciades al llarg de la història.

Acte previ a la manifestació de Barcelona

La ‘performance’ al carrer Major coincideix amb la gran manifestació que les entitats i partits sobiranistes han convocat a Barcelona el mateix dissabte, dia 16, a la tarda. Tot i això, l’organització de l’acte al carrer Major i les entitats que munten autocars per baixar a Barcelona s’han coordinat perquè els ciutadans puguin participar en les dues activitats.

Inicialment els autocars havien de marxar a les 13h des de la parada del passeig de la Pau, però finalment l’horari s’ha endarrerit mitja hora: sortiran a les 13.30h. La ‘performance’, en canvi, començarà a les 12.30h i es preveu que duri mitja hora.

X