Berga, Política

Joan Antoni López Noguera serà el cap de llista del PP a les eleccions municipals de Berga

Joan Antoni López Noguera serà el cap de llista del PP a les eleccions municipals de Berga
López Noguera prepara el seu retorn a l'Ajuntament de Berga. MARC CANTURRI

El Partit Popular també serà a les eleccions municipals a Berga. Joan Antoni López Noguera, l’home que va encapçalar la candidatura el 2011 i que també ho havia de fer en els comicis del 2015, repetirà com a líder de la llista a les eleccions del 26 de maig d’aquest 2019. Ho ha avançat ell mateix, en exclusiva, a l’Aquí Berguedà.

El projecte de López Noguera no es va poder presentar a les darreres eleccions perquè la Junta Electoral va tombar la llista del PP. El número 14 de la llista a Berga, Roberto Moreno, també constava com a membre de la candidatura d’Unión Progreso y Democracia (UPyD) a un municipi de la circumscripció del Ferrol. En declaracions a l’Aquí Berguedà, López Noguera ha assegurat que “l’episodi és aigua passada” i “no es repetirà”.

De fet, segons ha confirmat ell mateix -que també és el president del PP a Berguedà-, el Partit Popular evitarà les “llistes fantasma” de cara a aquests comicis, i això propiciarà que, en llocs de la comarca on habitualment hi ha hagut candidatura, enguany no n’hi haurà. Ara mateix, ha dit, a banda de la llista per Berga, el partit està a punt de tancar-ne una altra a un municipi “dels grans”, que ha preferit no ha anunciar. El PP treballa per confeccionar-ne alguna més, però quedarà lluny de la vintena que va presentar l’any 2015: “No té sentit fer llistes per treure 0 vots o fer llistes que obtenen representació però que el regidor no es presenta en tot el mandat perquè és de fora”.

A Berga, López Noguera té pràcticament tot l’equip tancat. Segons ha dit, la llista reuneix gent habitual en la llista del partit a la ciutat, però també nous noms que s’han decidit a sumar-se al projecte. A diferència d’altres anys, formar menys llistes al Berguedà farà que a Berga la candidatura sigui integrada per “gent de la ciutat i la comarca”.

Estic amb tu

Sobre els projectes que defensarà en campanya, el líder del PP a Berga ha exposat que “s’ha d’acabar amb imatges que fan un flac favor al turisme a la comarca”, i s’ha referit a la presència de llaços grocs al balcó de l’Ajuntament o al vídeo viral sobre la performance que fa unes setmanes va omplir el carrer Major. I ha afegit que “hem de treballar per una ciutat neta i acollidora, i on tothom se senti còmode”: “Si governo, l’estelada no durarà ni un dia al balcó”.

A banda del procés independentista, López Noguera també ha posat de relleu projectes com l’adaptació del Mercat Municipal perquè sigui un pàrquing, l’aposta pressupostària per una ràdio municipal de qualitat o la necessitat de “revisar l’actual sistema de recollida de residus porta a porta” perquè “s’adapti millor a les característiques de la nostra ciutat”.

“Amb qui sigui menys amb la CUP”

El principal objectiu de López Noguera per al 26-M és presentar-se: “Cal que hi torni a haver l’opció política del Partit Popular i que els seus votants es puguin expressar a les urnes, no com va passar fa quatre anys”. A partir d’aquí, recuperar el regidor que històricament ha tingut el partit al ple de Berga seria “un èxit”. Sobre possibles pactes, López Noguera prefereix parlar-ne després del 26-M, però ja ha deixat clara una idea: “Si de mi depèn, la CUP no governarà. Qui sigui, menys la CUP. És impossible que m’entengui amb un partit tan radical”.

26-M Eleccions Eleccions municipals Joan Antoni López Noguera Partit Popular PP

Comentaris