ERC presenta els seus 25 alcaldables al Berguedà i celebra haver trencat amb “una etapa d’hegemonia convergent”

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) és el partit amb més candidatures al Berguedà per a les eleccions municipals del proper diumenge. N’hi presenta 25, la qual cosa confirma un canvi d’escenari respecte fa quatre anys. Al 2015 els republicans van presentar 19 llistes, mentre que l’antiga Convergència i Unió era el grup amb més presència amb 25. Ara, Junts per Catalunya, la nova fórmula dels alcaldes que fa quatre anys es presentaven per CiU- s’ha quedat amb 18 aspirants.

Precisament aquest canvi de tendència ha protagonitzat l’acte de tancament de campanya comarcal que ERC ha fet a la plaça del Forn de Berga. Ha reunit a pràcticament tots els alcaldables de la comarca, des de Joan Tor -que governarà a Gisclareny, el municipi més petit del país- fins a Ramon Camps -que aspira a governar a Berga. De fet, abans que arribin les eleccions els republicans ja tenen sis alcaldies assegurades perquè els candidats no tenen rivals: a banda de Tor (Gisclareny), també manaran quatre anys més Josep Colillas (Casserres), Raquel Sala (Montclar), Marta Puigantell (la Quar), Moisès Masanas (Saldes) i Agustí Elías (Sant Julià de Cerdanyola).

alcaldes-erc-preelectorals

D’esquerra a dreta: Masanas, Puigantell, Sala, Colillas i Tor. Ja són alcaldes. Hi falta Agustí Elías, que també ho és.

L’acte ha donat veu als candidats als principals municipis, però també als novells. El candidat a Berga, Ramon Camps, ha assegurat que “cal votar ERC per assegurar un projecte comarcal”. Camps ha afegit que troba a faltar un projecte comarcal: “No sabem massa on anem”. I ha fet una crida a recuperar la capitalitat de Berga: “Les coses que passen al Berguedà són rellevants per Berga i Berga sola no és res. Des d’aquí hem d’ajudar tota la comarca a fer pressió, aprofitant la força que té Berga”.

També ha parlat Josep Maria Altarriba, que fa quatre anys va desbancar Antoni Clement i té el gran tresor republicà aquest mandat: Puig-reig. Altarriba ha destacat el creixement que ha tingut el partit els últims anys però ha recalcat que diumenge “cal fer el darrer pas que confirmi el que ja es va deixar entreveure a les eleccions generals: que hem trencat una etapa d’hegemonia convergent“.

Josep Subirana, alcaldable per Avià, també es presenta a les europees. En el seu parlament, ha volgut reivindicar el paper d’Europa en el futur, però també en el passat: “Sense Europa les coses haguessin anat molt pitjor“. L’avianès ha assegurat que, per als propers anys, les decisions que es prenguin al continent seran determinants en l’àmbit mediambiental, social i econòmic.

Però el partit també ha volgut visibilitzar figures que s’estrenen en política municipal. És el cas de l’alcaldable per Montmajor, Maria del Mar Monell, i la candidata per Vallcebre, Anna Simon. Totes dues han explicat els projectes que tenen per als seus pobles. Monell vol “impulsar Montmajor”, des de dinamitzar el Museu del Bolet fins a vetllar per la conservació de l’únic equip femení sènior de futbol de la comarca. Simon ha dit que les primeres llistes obertes de Vallcebre són “una oportunitat per canviar la dinàmica del poble” i ha assegurat que la seva llista està formada per “veïns inconformistes amb ganes de fer de Vallcebre un lloc agradable per a tothom”.

X