Tirabols, barreja i xocolata: el Cap d’Any Patumaire torna aquest dimecres a la plaça sense oblidar Pòlit Miró

Aquest vespre comença l’any patumaire. La plaça de Sant Pere escoltarà els primers tirabols de la temporada en una nova edició del Cap d’Any Patumaire. Serà a partir de 3/4 de 12 de la nit i hi participaran una vintena de músics, segons ha confirmat a l’Aquí Berguedà el berguedà Joan Salas, que n’assumeix la coordinació aquesta vegada, amb l’ajuda de Marc Villegas.

Serà el segon Cap d’Any Patumaire sense Pòlit Miró, un dels grans impulsors de la celebració i una de les persones que va agafar el relleu de l’AFTDAO, quan l’associació va decidir desvincular-se’n. Miró va morir el novembre del 2017 als 57 anys i l’any passat el Cap d’Any va ser un homenatge a la seva persona. Aquesta vegada -ha explicat Joan Salas- la celebració vol tornar a ser un record i homenatge cap a Pòlit Miró.

L’any passat Lluís Gual va agafar el relleu de Pòlit Miró en la coordinació musical del Cap d’Any. Durant l’acte, a banda dels tirabols, la xocolata i la barreja, un projector va il·luminar la façana de l’església de Sant Pere amb el rostre de Pòlit Miró en un dels moments més apoteòsics de la nit. Gual prometia que seria sorprenent, i ho va ser. Aquest any Gual no hi podrà ser però Joan Salas i Marc Villegas li han agafat el relleu: “Optarem per mantenir el guió habitual. És un goig poder conservar la tradició“.

WhatsApp Image 2019-05-28 at 13.40.26

X