Jordi Sabata descarta deixar la política i assumeix el seu rol a l’oposició durant els propers 4 anys

S’esvaeixen els dubtes: Jordi Sabata agafarà l’acta de regidor de l’Ajuntament de Berga i, per tant, descarta del tot deixar la política, tot i no poder governar. El líder de Junts per Berga va encendre les alarmes en un article a Regió7 on confirmava que estava estudiant si agafar l’acta de regidor a l’oposició o mantenir el seu lloc com a treballador de l’Ajuntament. Aquest dijous el propi Sabata ha assegurat a l’Aquí Berguedà que “la decisió està més que presa” i que assumirà el càrrec de regidor, “complint amb el compromís amb els votants”.

L’alcaldable de Junts per Berga va confirmar-ho també, aquest dimecres, a la resta de companys de partit, en una trobada on es va fer balanç dels resultats obtinguts diumenge passat, a les eleccions municipals. Junts per Berga es presentava com el gran rival de la CUP en la lluita per l’alcaldia i, de fet, va millorar els resultats obtinguts per CiU el 2015. Però el creixement exponencial de la CUP, que va recollir bona part del vot d’esquerres, manté JxB com a segona força municipal.

En la reunió d’aquest dimecres ni tan sols es va parlar de la possibilitat de fer un pacte alternatiu que enviï la CUP a l’oposició. Aquesta possibilitat, de moment, no es contempla, segons ha confirmat el propi Sabata: “La primera força són ells i van tenir una distància de gairebé 1.000 vots respecte la segona. És de sentit comú que tinguin la primera paraula. No ens plantegem cap pacte”.

A banda, el cap de llista de Junts per Berga considera que el fet que, finalment, només hi hagi 4 forces a l’Ajuntament pot facilitar les coses: “Crec que som quatre grups que podem dialogar i contraposar opinions que milloraran la ciutat. Un exemple clar que podem anar tots a una és tot el que s’ha mogut per defensar l’escola pública. Tenim models de ciutat molt diferents però d’això es tracta la política: de parlar i entendre’ns”.

X