La drecera de Queralt quedarà reoberta aquest cap de setmana

La drecera de Queralt quedarà reoberta al pas de vianants aquest cap de setmana. El camí, que uneix Fumanya i el santuari, va quedar tancat a finals de juliol a causa d’uns despreniments. Durant aquests mesos, l’Ajuntament ha encarregat un estudi a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per detallar la situació del vessant i els riscos que s’hi associen. Aquests informes ja han arribat i recomanen una sèrie d’accions de prevenció, però autoritzen la reobertura del tram.

La primera de les actuacions consisteix en advertir les persones que hi passen del perill de despreniments. Per això, Forestal Catalana s’ha encarregat de fixar els cartells que indiquen el risc i arranjar algun tram de camí. Amb tot, l’Ajuntament recomana, per ara, evitar les aturades prolongades en els trams on s’han produït els despreniments. També recomanen no utilitzar les vies d’escalades fins que se sanegin. El govern de Berga també preveu arranjar bona part de la drecera durant aquesta legislatura.

IMG-20190927-WA0025

X