Cars Berga

Cercs, Política

ERC s’oposa a la nova central: “Afecta a la salut de les persones i no es pot considerar energia verda”

ERC s’oposa a la nova central: “Afecta a la salut de les persones i no es pot considerar energia verda”

El grup municipal d’ERC a Cercs ha reiterat la seva posició contrària a la construcció de la incineradora de residus a la central tèrmica. Esquerra ja va ser la principal veu discordant al ple municipal d’aquest dimarts, i aquest dimecres ha fet palès el seu malestar.

Els republicans recorden que la incineració de residus “afecta a la salut de les persones, abocant a l’atmosfera substancies contaminants cancerígenes”. També argumenten que “no es pot considerar energia verda” i “vol emmascarar energia bruta com a verda”.

Tanmateix, el principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Cercs retreu al govern de Junts per Catalunya “ocultació d’informació”. Asseguren que el govern “té molt clara l’afectació negativa” de la nova central. En aquest sentit, els republicans lamenten que l’alcalde, Jesús Calderer, ja era coneixedor del projecte abans de les eleccions però no el va mencionar. El propi Calderer ha reconegut a l’Aquí Berguedà que l’empresa promotora es va presentar a l’Ajuntament fa cosa d’un any.

Per tot això, Esquerra “s’oposarà fermament” a la instal·lació de la incineradora de residus.

Ajuntament de Cercs Central Tèrmica ERC

Comentaris