Medi Ambient, Cercs

Salvem Coll de Pal i la CUP reclamen “incentivar el reciclatge i la reutilització” en lloc de la crema de residus

Salvem Coll de Pal i la CUP reclamen “incentivar el reciclatge i la reutilització” en lloc de la crema de residus

Crit al cel de l’ecologisme davant el nou futur per a la central tèrmica de Cercs. La plataforma Salvem Coll de Pal no ha tardat a fer ressonar la seva veu en contra del projecte que pretén convertir la central en una incineradora de residus industrials. Un dels seus portaveus, Ferran Canudas, ha denunciat a l’Aquí Berguedà que “és un model que continua cremant recursos sense tenir en compte els límits del planeta”.

Canudas ha fet una crida a “incentivar canvis en el model de producció” i ha insistit en “promoure la reutilització i el reciclatge”. Segons ha dit, diversos veïns de Cercs ja s’han posat en contacte amb Salvem Coll de Pal per demanar-los suport. La plataforma assegura que “teixirà aliances” per fer front al projecte i acabar-lo evitant.

En una línia molt similar s’ha pronunciat la CUP. Des de l’Esquerra Independentista, els cupaires denuncien la incoherència de defensar un model de recollida porta a porta i, alhora, acceptar una incineradora que cremi residus. “No és la solució”, remarquen. I afegeixen que calen canvis en el model productiu: “No estem d’acord ni el el model, ni en el projecte, ni en aquest futur”.

L’oposició de Salvem Coll de Pal i la CUP s’afegeix a la d’ERC Cercs. Els republicans, principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Cercs, ja van fer palès el seu malestar en el ple municipal de dimarts i que aquest dimecres han tornat a reiterar la seva veu contrària al projecte.

Des del govern, en canvi, l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer (JxCAT), està disposat a aprovar el projecte, sempre i quan compleixi les normatives vigents.

Ajuntament de Cercs Central Tèrmica CUP Alt Berguedà Salvem Coll de Pal

Estic amb tu

Comentaris