Empreses

Neix ACEBsuma, un grup de directives que vol donar visibilitat al talent empresarial femení del Berguedà

Neix ACEBsuma, un grup de directives que vol donar visibilitat al talent empresarial femení del Berguedà
Membres de la junta i de la comissió ACEBsuma, aquest matí, a Berga. MARC CANTURRI

Un grup de 15 dones empresàries i directives del Berguedà han unit forces per promocionar i donar visibilitat al talent empresarial femení a la comarca. Es tracta de la nova comissió ACEBsuma, nascuda en el si de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) per posar en valor el paper de la dona en el món empresarial i dotar-la d’eines necessàries per créixer professionalment.

Aquest dimecres al matí la comissió s’ha presentat davant els mitjans de comunicació i dijous que ve, 10 d’octubre, ho farà en un acte públic al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà. La portaveu de la comissió, Judit Vinyes, ha explicat que els objectius són crear “una xarxa de relacions que premeti una ajuda mútua entre empresàries”, “un espai on fomentar trobades entre empresàries” i, sobretot, un grup que “trenqui estereotipis de les dones i els homes empresaris”.

La comissió no és un grup que treballi de manera autònoma a l’ACEB, sinó que neix directament a l’associació i hi està en contacte permanent. De fet, el president de l’associació, Josep Maria Serarols, ha explicat que la nova junta que encapçala és paritària i no ha estat una situació forçada: “No ho hem buscat. Simplement hem format el millor grup possible, buscant les persones idònies”. En aquesta junta hi ha dones que s’han implicat directament en la creació de la comissió ACEBsuma.

L’acte al monestir de Sant Llorenç

La presentació al monestir de Sant Llorenç serà dijous, 10 d’octubre, a les 7 de la tarda. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom. De fet, un dels objectius de la comissió és engrescar més dones perquè se sumin al moviment.

L’acte central de la presentació serà la ponència de Meritxell Bautista, co-fundadora de Fibracat. Bautista parlarà sobre l’empoderament femení amb especial èmfasi en el món empresarial. En acabar la ponència, hi haurà un tast de productes de proximitat i l’actuació d’Aquell Parell.

ACEB ACEBsuma dones empresàries

Estic amb tu

Comentaris