Carreteres

Una tímida marxa lenta intenta col·lapsar la C-16 entre Berga i Bagà per complementar el tall del Tsunami Democràtic

Una tímida marxa lenta intenta col·lapsar la C-16 entre Berga i Bagà per complementar el tall del Tsunami Democràtic
La marxa lenta, al seu pas per Cercs, de baixada. MARC CANTURRI

Una tímida i efímera marxa lenta va intentar col·lapsar la C-16 aquest dimarts a la tarda. El CDR de Berga va convocar la ciutadania a la Font del Ros a les 5 de la tarda, però la crida no va tenir la resposta esperada. Amb tot, les desenes de persones que van respondre a la crida van decidir fer una marxa lenta entre Berga i Bagà per intentar congestionar la carretera. Abans de l’inici de la marxa, agents de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra van identificar els mobilitzats a la Font del Ros.

La marxa va passar força desapercebuda de pujada, però va provocar alguna retenció de baixada. Tot i això, la manca de vehicles va fer que la marxa fos fàcil d’esquivar i sobrepassar en els sectors de doble carril. De baixada, la primera gran oportunitat d’avançar la marxa va ser al pont de Cercs, i això va provocar que els conductors increpessin els impulsors de la marxa, tal com mostra un vídeo de l’Aquí Berguedà.

L’objectiu de la marxa lenta era complementar les accions del Tsunami Democràtic a la Jonquera i al País Basc. Amb el tall a l’AP7 i la marxa lenta a Behobia, molts camions optaven pel túnel del Cadí com a via per accedir a Catalunya.

Berguedà C-16 CDR Berga Cercs marxa lenta

Estic amb tu

Comentaris