Esquerra entrega a la caserna de Berga una moció que proposa fer fora de la ciutat la Guàrdia Civil

Esquerra Republicana entrarà una moció al ple de desembre a Berga per forçar la retirada dels agents de la Guàrdia Civil de la caserna de la ciutat. L’objectiu, ha dit el portaveu, Ramon Camps, és “dotar de sentit el que ja s’ha aprovat al Parlament” i seguir exigint la retirada de Catalunya del cos de policia que penja directament del Govern estatal.

Els republicans han presentat la moció aquest dimecres a la tarda a pocs metres de la caserna de la Guàrdia Civil i, poc després, han anat a entregar-la al personal de recepció del recinte “per deferència, ja que en són part implicada”. La moció demana la retirada dels efectius de la Guàrdia Civil “donat que s’han mostrat obertament com una policia de caràcter polític que està centrada a perseguir determinats col·lectius polítics i socials”.

A banda, també proposa “obrir un procés participatiu per recollir idees sobre quin o quins han de ser els nous usos que ha de tenir el complex d’edificis de la caserna”, si acaben buits. Ramon Camps ha recordat que els terrenys ja eren de l’Ajuntament, que en el seu moment els va cedir perquè s’hi construís la caserna. Els edificis, però, són titularitat del Govern espanyol.

No és la primera vegada que ERC entra una moció que implica directament la Guàrdia Civil de Berga. Fa cosa de dos anys, el grup municipal republicà ja va entrar una moció per canviar el nom del carrer on hi ha la caserna perquè es passi a dir carrer Primer d’Octubre. La moció es va aprovar, però de moment ha quedat en un calaix.

X