El Govern rectifica: els preus del transport públic entre el Berguedà i Barcelona queden congelats pel 2020

Preus congelats pel 2020. Segons ha pogut saber en primícia l’Aquí Berguedà, els preus dels transport públic al Berguedà per l’any 2020 es mantindran finalment intactes respecte els del 2019. Així ho ha transmès aquest dissabte el Departament de Territori i Sostenibilitat a administracions comarcals.

El Govern de la Generalitat s’ha desdit finalment de la seva proposta d’augmentar 6 euros el preu de la T-10 entre el Berguedà i Barcelona. Per tant, els usuaris de la comarca pagaran 53,25 euros per l’abonament de 10 viatges, que a més inclourà una T-Casual d’1 zona per moure’s per Barcelona.

La notícia de la pujada de preus va provocar una allau de queixes des del Berguedà, tant bon punt es va conèixer. A la comarca, la integració tarifària s’ha quedat a mig camí, ja que els usuaris no es poden beneficiar de la resta de títols bonificats de l’Autoritat del Transport Metropolità (T-Usual, T-Jove…). Al Berguedà, com al Ripollès i la Garrotxa, l’única opció és l’abonament de 10 viatges, de manera que no es beneficia en cap cas l’usuari habitual.

Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, l’ATM té previst aprovar el congelament de preus en el proper Consell d’Administració. Bona notícia enmig d’una setmana de revolta en l’àmbit de la mobilitat: al Berguedà, no hi haurà canvis en els preus.