Convoquen una concentració contra la incineradora: diumenge 1 de març, a la C-16, a l’alçada de la tèrmica

La Plataforma Anti-incineradora de Cercs ha convocat una gran mobilització contra la incineradora que una empresa vol alçar a l’antiga central tèrmica. La concentració, que alguns membres del moviment ja van anunciar la setmana passada, serà diumenge 1 de març, a les 4 de la tarda, a la C-16, a l’alçada de la central (km 117,3).

La concentració es preveu allargar unes dues hores i mitja, fins les 18.30h. L’acció complicarà la mobilitat a la carretera, sobretot en sentit sud, ja que els diumenges a la tarda és habitual que s’hi formin quilòmetres de col·lapse. L’objectiu de la Plataforma, segons van explicar la setmana passada en roda de premsa, és fer palès el malestar que hi ha el territori davant el projecte de la incineradora.

La convocatòria de la concentració es complementa amb les accions legals que ja s’han emprès des de la plataforma per aturar el projecte. El moviment ha demandat a Fiscalia diversos funcionaris de l’Ajuntament de Cercs i l’alcalde, Jesús Calderer. També demana que s’investigui el promotor de l’empresa que vol instal·lar la incineradora a la central tèrmica. Creuen que darrere el projecte de la incineradora hi poden haver possibles delictes contra el medi ambient i la salut de les persones i per un possible delicte de prevaricació urbanística i ambiental.

En aquests moments, però, el projecte ja és a mans de la Generalitat, que n’està estudiant la suficiència documental. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha hagut de respondre sobre el tema en més d’una ocasió al Parlament. L’última vegada va ser la setmana passada, davant una interpel·lació de la diputada Natàlia Sánchez (CUP). Calvet va reiterar que defensa la incineració per davant de l’ampliació d’abocadors, però va matisar que el Govern prefereix el reciclatge. De moment, però, l’oposició frontal que hi ha al territori no ha arribat al Govern.

WhatsApp Image 2020-02-20 at 10.06.02

X