El Consell reitera que la recollida de voluminosos està suspesa i adverteix que és sancionable

La recollida de voluminosos al Berguedà està suspesa durant el confinament pel coronavirus. Això implica que la recollida a demanda tampoc es fa, i el Consell ha detectat que hi ha hagut un repunt d’abandonaments de residus a la via pública. L’ens recorda que “els abandonaments sempre han estat prohibits” però recalca que “aquesta prohibició s’ha de tenir més en compte que mai en la situació actual”.

L’abandonament de residus a la via pública està considerat una infracció lleu dins l’ordenança reguladora de residus, aprovada pel Consell Comarcal. La normativa fixa que es pot sancionar amb multes de fins a 60.000 euros. A més, en cas de reincidir, la multa podria enfilar-se fins als 600.000€.

Sota les circumstàncies actuals de la COVID19, no està permesa la recollida de voluminosos ni la circulació de vehicles que no siguin de primera necessitat. El servei de recollida de voluminosos a demanda i també la recollida d’abandonaments estan suspesos mentre duri aquesta situació de confinament. El Consell ordena que aquests residus es guardin als domicilis fins que sigui possible oferir el servei de recollida de voluminosos a demanda i la reobertura de les deixalleries.

abandonaments-residus-3

Grup Horitzó també es queixa dels abandonaments als contenidors de roba

Grup Horitzó del Berguedà també ha suspès la recollida de roba usada dels contenidors taronges que té repartits per tota la comarca. En els primers dies de confinament, l’entitat va fer un esforç per recollir la roba acumulada en tots els contenidors, però s’ha trobat que la gent segueix llançant-n’hi i que alguns ja han quedat desbordats.

Per tot plegat, Grup Horitzó demana que tothom guardi la roba a casa fins que les condicions sanitàries permetin de nou les donacions. A més, l’entitat fa una crida a la conscienciació i alerta que “tots aquests residus al carrer posen en perill la salut de les persones”.

Malgrat la suspensió de totes aquestes recollides, el que sí que manté el Berguedà és la recollida de residus porta a porta tal com funcionava abans de la propagació de la pandèmia. La recollida segueix el calendari fixat a principi d’any, però extremant les mesures de protecció per evitar contagis.

ET4Je3gXQAEbnzM

X